Plakati Herceg-Bosne osvanuli u općinama s hrvatskom većinom

Na 20. obljetnicu osnivanja Hrvatske zajednice Herceg-Bosne općine s hrvatskom većinom u BiH osvanule su obljepljene ‘prigodnim’ plakatima. Iza akcije stoji skupina građana koja se predstavlja kao Hercegovačka alternativa (HERA).

Uoči 20. obljetnice Herceg Bosne aktivisti HERA-e postavili su plakate na ulazima općina od Orašja, Ravne-Brčkog, Viteza, Jajca, Fojnice, Busovače, Kiseljaka, Kreševa, Novog Travnika, Odžaka, Žepča, Rame, Mostara, Čapljine, Čitluka, Stoca, Livna, Ljubuškog, Gruda, Posušja, Širokog Brijega, Tomislavgrada, do Neuma.

“Želimo poslati poruku hrvatskome narodu u BiH da nije ostavljen na milost i nemilost licemjernosti političkih stranaka, kako bošnjačkih i srpskih, tako i onih hrvatskih, te da postoji snaga Hrvata koji nikada osobni i stranački interes neće staviti ispred interesa svoga naroda”, stoji u priopćenju HERA-e, koja je i ranije potpisivala aktivističke djelatnosti, uglavnom usmjerene na HSP BiH, ali i na dva HDZ-a.

“Spremni smo na borbu za prava Hrvata, pa i ponovno pravno oživljavanje Herceg Bosne kao hrvatske federalne jedinice sa većinskim hrvatskim stanovništvom, ali ne na način na koji su bošnjački nacionalisti iz SDP-a napravili Federaciju kao privatnu svojinu, nego na način u kojem će se, uz volju većinskog hrvatskog naroda, u potpunosti poštovati volja i konstitutivnost bošnjačkog i srpskog naroda, kao i volje nacionalnih manjina”, stoji u priopćenju HERA-e.

Također se dodaje kako je ”rođendan Herceg Bosne prilika da pokažemo i dokažemo Bošnjacima i Srbima da Hrvati imaju svoju viziju Bosne i Hercegovine, svoje domovine”.

Iz HERA-e kažu kako pravo hrvatskoga naroda na jednakopravan život u BiH mora biti krajnji i neoborivi cilj s kojim se više ne smije trgovati.

6 Comments

  • Za neupucene oni koji ne citaju povjest Hrvatske Republike Herceg Bosne sljedeca informacija:

   Nogometna reprezentacija Herceg-Bosne je odigrala svoju prvu utakmicu s najboljom vrstom Paragvaja, 21. travnja 1996. godine u glavnom gradu Paragvaja, Asunciónu.

   Tu utakmicu Nogometni savez Paragvaja priznaje kao službenu i FIFA vodi takvom, samo je ne priznaje Nogometni savez BiH.

   Utakmicu je Paragvaj dobio sa 3:0 (1:0), a za Herceg-Bosnu su nastupili: Dukić, Skoko, Kordić, Babić, Bubalo, Matan, Ravlić, Musa, Bogdan, Marinović, Marušić (još su igrali Sušac, Bartolović). Izbornik: Branko Međugorac.

 1. Hvala Wikipédija Slobodna Herceg Bosna.

  Da li ima sluzbena stranica da pogledam malo njihove utakmice do danas hvala unaprijed.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*