Po treći put u Sarajevu se održavaju Dani hrvatskog filma

Treću godinu zaredom Udruga za promicanje kulture i umjetnosti JA BIH… iz Zagreba, u suorganizaciji s Hrvatskim kulturnim društvom Napredak, a uz potporu i podršku Gradskog Ureda za obrazovanje, kulturu i sport Grada Zagreba, te u suradnji s Gradom Sarajevom organizira manifestaciju Dana hrvatskog filma u Sarajevu.

Ove godine organizatori su se ne bez razloga opredijelili ponovo za kino Meeting Point, kultno kino sarajevske raje, piše Depo.ba.

Ova manifestacija je nastavak druženja dva grada kroz najbolje filmove, brend za koji je Sarajevo postalo glavni centar ne samo regije nego i mnogo, mnogo šire. Kao i prethodnih godina selektor filmova je urednik HRT-a Đelo Hadžiselimović, Ismet Efendić je zadužen za produkciju, a Ivica Propadalo je umjetnički direktor festivala.

Oni su ujedno i osnivači Udruge za promicanje kulture i umjetnosti JA BIH… iz Zagreba. Udruga za promicanje kulture i umjetnosti JA BIH… Zagreb je inicijator ovoga festivala koji doprinosi povezivanju dvaju grada i dvije države preko filmske umjetnosti. Već drugu godinu kao partner i svojevrsni domaćin u Sarajevu, u organizaciji festivala sudjeluje i Hrvatsko kulturno društvo Napredak, predvođeno uvijek raspoloženim za najbolje iz kulture prof. dr. Franjom Topićem, predsjednikom HKD Napredak.

“Ovo je jedna lijepa priča koja se već treću godinu ponavlja, da dva grada odlično u filmskom, kulturnom i drugom vidu surađuju. Znači, udruga za promicanje kulture i umjetnosti JA BiH… – nije slučajno s takvim naslovom jer su se na čin stvaranja ove udruge odlučila tri čovjeka koja imaju porjeklo iz BiH u Zagrebu – se odlučila da prezentira hrvatski film u Sarajevu. Pa smo ove godine ubacili da bude i više umjetnosti. Tako da imamo izložbu našeg ART direktora Ivice Propadala. Riječ je o njegovoj izložbi plakata, koji obuhvataju izabrane radove od njegovog početka pa do danas. I imamo rock. Rock prve večeri, sa grupom koja je Teška Industrija, svima znana iz nekog davnog doba. I koja je vezana za Sarajevo i kadrovski, a i po srcu, a živi i radi u Zagrebu”, izjavio je za Depo portal Ismet Efendić.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*