U Zagrebu vlak naletio na eksplozivnu napravu, popucali prozori na kućama u krugu od 400 metara

Noćas oko 3.50 sati na željezničkoj pruzi 50-tak metara zapadno od željezničke postaje Podsused u Zagrebu odjeknula eksplozija. Teretni vlak na relaciji Zagreb-Varaždin naletio je na zasad nepoznatu eksplozivnu napravu.

Prema izvješću Jutarnjeg lista, eksplozija je bila takve snage da su popucala stakla na svim okolnim kućama bližim od 400 metara.

“Riječ je o izvanrednom događaju. O mogućem terorističkom činu, preuranjeno je špekulirati”, izjavila je za Hinu Gordana Dušanić iz PU zagrebačke.

Na teren su, kako je u policiji rečeno HTV-u, izašle sve raspoložive službe, djelatnici MUP-a, pirotehničari i vatrogasci. Nema ozlijeđenih.

Prekinut je promet na Aleji Bologne u Zagrebu između cementare Podsused i križanja sa Alejom Seljačke bune. Obilazak je Podsusedskom alejom.

HŽ javlja kako između kolodvora Podsused Tvornica i Zaprešić umjesto vlakova prometuju autobusi, a da vlakovi prometuju do Gajnica te od Zaprešića prema Savskom Marofu.

Cijeli Podsused je pod policijskom opsadom, procjenjuje se kako je na terenu najmanje 100 pripadnika policije koji vrše očevid, vidljivo je više od dvadeset policijskih vozila.

Sve kuće oko mjesta eksplozije omotane su policijskom vrpcom a forenzirači u bijelim kutama temeljito prelaze preko terena koji je zatvoren za pristup svim civilnim osobama. Policijski istražitelji razgovaraju sa svim stanarima.

Iz zagrebačkog gradskog Ured za upravljanje u hitnim situacijama priopćili su da zbog eksplozije, osim oštećenja pruge, ima i manjih oštećenja na jednoj kući u blizini. Nema žrtava, a sve žurne službe su na terenu.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*