Pobuna u venecuelanskom zatvoru, 61 osoba izgubila život, a 120 ih je ranjeno

pobuna-u-zatvoruUkupno je 61 osoba izgubila život, a 120 ih je ranjeno u petak u pobuni u zatvoru Uribani, u Barquisimetu, u državi Lari, na sjeveroistoku Venezuele, najnovije su informacije dobivene od bolničkih izvora.

Zasad imamo 61 poginulu osobu, među kojima je većina ubijena iz automatskog oružja, i 120 ranjenih, od kojih je 90 otpušteno iz bolnice, 18 ostaje u bolnici u Uribani, a 12 u vojnoj, rekao je Ruy Medina, ravnatelj glavne bolnice Antonija Marije Pinede.

Vlada je naredila provođenje istrage o nesreći koja je jedna od najkrvavijih u domaćim zatvorima posljednjih desetljeća.

Ministrica za zatvorski sustav Iris Varela, koja je prije bila rekla da je pobuna izbila nakon pretraživanja ćelija radi oduzimanja oružja od zatvorenika, izjavila je na jučerašnjoj konferenciji da će se kaznionica isprazniti, a zatvorenici premjestiti u druge zatvore.

Venezuelski opservatorij za zatvore (OVP) upozorio je da je Uribana građena za 850 zatvorenika, a trenutačno ih je ondje 2500. Zatvor je poznat po silovitim okršajima hladnim oružjem među zatvorenicima, što je neka vrsta zabave, ali i stjecanja ugleda među zatvorenicima.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*