Pobunjenici tvrde: Gadafi je financirao Mesićevu kampanju

Dojučerašnji libijski pobunjenici navodno su u posjedu dokumenata koji dokazuju da je Moamer Gadafi za vrijeme svoje vladavine financirao razne europske državnike, među ostalima i bivšega hrvatskog predsjednika Stjepana Mesića, tvrdi novinar Večernjeg lista Hassan Haidar Diab koji je u stalnom kontaktu s libijskim pobunjenicima.

Tražeći informacije o zarobljenim hrvatskim državljanima, novinar je razgovarao s čelnikom libijske Reublikanske stranke Faraqo Abu Alashom koji mu je rekao da bi se Hrvatska manje trebala brinuti o plaćenicima, a više o političarima koji su bili u vezi s Gadafijem.

“Što me pitate za plaćenike iz Hrvatske koji su došli ratovati za nekakav sitan novac? Njih bih mogao na neki način i opravdati jer su bili spremni dati i život. Pitajte me za dvolične političke plaćenike”, rekao je Farag Abu Alesh te ustvrdio: “Prema informacijama kojima ja osobno raspolažem, svrgnuti diktator Gadafi financirao je predizbornu kampanju bivšeg hrvatskog predsjednika Stjepana Mesića, što pokazuju i dokumenti pronađeni u zgradi Gadafijeve obavještajne službe.”

Tvrdi da će uskoro obaviti dokumente nađene u zgradi obavještajne službe u Tripoliju. U njima se vidi da je Gadafi konstantno financirao bivšeg hrvatskog predsjednika Stjepana Mesića, ali i Nicolasa Sarkozyja, Silvija Berlusconija i ostale.

HRT je objavio da bivši hrvatski predsjednik odbacuje optužbe. Njegove kampanje, kaže, legalno su financirane o čemu postoji sva dokumentacija. Optužbe su plod osobne nesnošljivosti novinara Diaba prema njemu – sve je to zbog intervjua čiju objavu je Mesić htio zaustaviti.

Novinar će, dodaje Mesić, svoje tvrdnje morati dokazati na sudu. “Sasvim je jasno da Gadafi ne bi financirao demokraciju u Europi, ne znam komu to pada na pamet”, dodao je Mesić.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*