Počeo Pula film festival, na otvorenju govorili Ban Ki-moon i Ivo Josipović

Hrvatski predsjednik Ivo Josipović i glavni tajnik UN-a Ban Ki-moon obratili su se gostima na svečanom otvorenju 59. Pula film festivala u pulskoj Areni. Festival je otvoren romantičnom komedijom “Sonja i bik” Vlatke Vorkapić.

U natjecateljskoj Glavnoj sekciji Nacionalnog programa službeno je potvrđeno prikazivanje 11 hrvatskih dugometražnih igranih filmova.

Osim filma otvaranja, u konkurenciji Nacionalnog programa je još i kriminalistička drama “Cvjetni trg” redatelja Krste Papića, omnibus “Zagrebačke priče”, drame Djeca jeseni Gorana Rukavine, “Halimin put” Arsena Antona Ostojića te romantična komedija “Zabranjeno smijanje” Davora Žmegača

Osim tih filmova u Nacionalnom programu bit će prikazana i melodrama “Noćni brodovi” Igora Mirkovića i triler “Ljudožder vegetarijanac” Branka Schmidta.

Biti će premijerno prikazani i filmovi “Pismo ćaći” Damira Čučića, “Slučajni prolaznik” Joze Patljaka i “Košnice” petorice redatelja.

Kako se navodi u priopćenju iz Pula film festivala, u sekciji manjinskih koprodukcija bit će prikazane dvije koprodukcije sa Srbijom i to film “Praktični vodič kroz Beograd s pjevanjem i plakanjem” Bojana Vuletića te “Parada” Srđana Dragojevića.

Međunarodni program ovogodišnjeg 59. Festivala igranog filma održat će se na Kaštelu od 14. do 28. srpnja a Nacionalni program u pulskoj Areni od 21. do 28. srpnja.

U Pulu doputovao britanski glumac R. Fiennes

U pulsku zračnu luku večeras je doputovao posebni gost 59. Festivala igranog filma u Puli, proslavljeni britanski glumac i redatelj Ralph Fiennes, priopćeno je iz Pula film festivala.

On će se pulskoj publici predstaviti u nedjelju od 23,30 sati u Areni, gdje će biti prikazan njegov redateljski prvijenac, hvaljena ratna drama “Koriolan”, snimljena prema literarnom predlošku Williama Shakespearea.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*