Uspostava vlasti u BiH: Izetbegović, Radmanović i Komšić u srijedu preuzimaju dužnost

Konstituirajuća sjednica Predsjedništva BiH bit će održana u srijedu, 10. studenog, kada će Središnje izborno povjerenstvo (SIP) i službeno dodijeliti mandate novoizabranim članovima Bakiru Izetbegoviću, Nebojši Radmanoviću i Željku Komšiću, pišu “Nezavisne novine”.
Kako je potvrđeno u SIP-u i Predsjedništvu BiH, u srijedu u 11 sati tri člana Predsjedništva potpisat će izjave o prihvaćanju mandata čime i službeno preuzimaju dužnost, a u prvih osam mjeseci predsjedatelj će biti Radmanović.
Pripreme za održavanje konstitutivne sjednice počele su i u Zastupničkom domu Parlamentarne skupštine BiH, a za srijedu je zakazan sastanak kolegija s predstavnicima političkih stranaka koje su dobile mandate na proteklim izborima, kada bi trebao da bude dogovoren termin održavanja konstituirajuće sjednice.
Konstituirajuća sjednica Narodne skupštine Republike Srpske, kako je ranije najavljeno, bit će održana 15. studenog, a i novi saziv Zasupničkoga doma Parlamenta Federacije BiH trebao bi biti konstituiran u zakonskom roku od 20 dana.
Izbor članova u Dom naroda Parlamenta BiH ovisi o dinamici konstituiranja entitetskih parlamentarnih domova.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*