Poduzetnik iz RS, navodno blizak Dodiku, “pao” na granici: Policija RH zaplijenila mu 450.000 eura

novac-euri3Hrvatska policija zaplijenila je 450 tisuća eura koje je u zemlju pokušao unijeti Slobodan Stanković, građevinski poduzetnik iz Republike Srpske kojega se smatra bliskim predsjedniku tog entiteta Miloradu Dodiku, objavila je Televizija Federacije BiH (FTV).

Prema izvorima FTV-a, Stanković je 450 tisuća eura u gotovom novcu u nedjelju pokušao unijeti u Hrvatsku preko graničnog prijelaza Stara Gradiška.

Od slavonskobrodske policijske uprave doznaje se da je u nedjelju oko 13 sati na međunarodnom graničnom prijelazu Stara Gradiška policija u suradnji s carinom prilikom granične kontrole kod državljanina BiH pronašla nekoliko stotina tisuća eura koje nije prijavio carini. Identitet državljanina BiH nije objavljen.

Protiv njega je pokrenut optužni prijedlog temeljem zakona o deviznom poslovanju, doznaje se od uprave. Slobodan Stanković vlasnik je tvrtke “Integral Inženjering” iz Laktaša, mjesta iz kojega potječe i Dodik.

“Integral Inženjering” glasi za tvrtku koja na natječajima redovito dobiva sve veće građevinske poslove koji se financiraju iz entitetskog proračuna.

Stanković, međutim, tvrdi da je to lažna informacija. “Istina je da sam kao pravna osoba u Banjoj Luci podigao zakonito zarađenu dividendu u namjeri da je uložim u širenje posla u Srbiji. Potvrdu o podignutom novcu, prema zakonu, trebam priložiti samo u Srbiji. Međutim, policija na prijelazu u Hrvatskoj odlučila je provesti provjeru porijekla novca nakon čega će mi, kako zakon nalaže, novac i vratiti”, rekao je Stanković.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*