Pojačana kontrola ilegalnih migracija: Iz BiH protjerana četiri državljana Srbije i dva državljana Hrvatske!

policija-fbih-zimaRadi sprječavanja ilegalnih migracija inspektori Službe za poslove sa strancima Ministarstva sigurnosti BiH obavljaju pojačane kontrole kretanja i boravka stranih državljana, što je na području Tuzle, Bijeljine, Zenice i Banje Luke rezultiralo otkrivanjem i procesuiranjem 16 stranih državljana koji su prekršili imigracijske propise Bosne i Hercegovine.

Izrečeno je šest mjera protjerivanja sa zabranom ponovnog ulaska u BiH u trajanju od jedne godine koje se odnose na pet državljana Republike Srbije i jednog državljanina Republike Hrvatske.

Razlog njihovog protjerivanja iz BiH jest što je utvrđeno da su radili bez radne dozvole, odnosno da su zloupotrijebili bezvizni režim i ostali boraviti u BiH nakon isteka prava na bezvizni boravak i bez prijave boravišta u BiH.

Također, mjera protjerivanja je u Terenskom centru Banja Luka izrečena jednom srbijanskom državljaninu, koji je osumnjičen da je 21. veljače u BiH počinio krivično djelo “teške krađe”, priopćeno je iz Ministarstva sigurnosti BiH.

Inspektori za strance su za 10 stranih državljana (četiri državljanina Srbije, dva Švedske te po jednom državljaninu Kine, Hrvatske, Rusije i Rumunjske) izrekli mjeru otkaza boravka u BiH i naložili im da dobrovoljno napuste BiH.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*