Policija osigurava središte Sarajeva

Foto: Sarajevo-x.com
Foto: Sarajevo-x.com
Uoči najavljenih okupljanja u nekadašnjoj Dobrovoljačkoj ulici (danas Hamdije Kreševljakovića), od jutra su po središtu sarajeva raspoređene policijske snage. Za devet sati kod mosta Drvenija najavljeno je mirno okupljanje pripadnika Udruženja “Bosna – Zelene beretke” Kantona Sarajevo i odavanje počasti poginulim civilima i braniteljima, nakon čega će uslijediti mirna šetnja do Mosta Suade i Olge, mjesta na kojem su stradale prve civilne žrtve agresije na Sarajevo i BiH.
Prije toga bilo je za 10 sati najavljeno obilježavanje 18. godišnjice dešavanja u Dobrovoljačkoj ulici, na koje bi, navodno, trebalo doći oko 300 ljudi iz Republike Srpske. Organizatori skupa su planirano da sudionici mirno šetnjom prođu koro bivšu Dobrovoljačku, zapale svijeće, a potom će, u 11 sati, u Spomen crkvi u naselju Miljevići u Istočnom Novom Sarajevu biti služen parastos poginulima.
Iz MUP-a Kantona Sarajevo saopšteno je da prema dosadašnjim informacijama nema rizika od organizovanja ovih skupova.

1 Comment

  1. Ne bi me uopšte zađudilo kad bi srbi optužili Tursku za genocid izvršen na Kosovo polju,kad oni građane Sarajeva optužuju što su odbranile grad od okupacije i pokolja.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*