Policija radnike Diokija zaustavila pred Markovim trgom

Stotinjak radnika Diokija krenuli su na Markov trg, tražiti od hrvatske Vlade da nakon devet mjeseci napokon prekine njihovu agoniju, ali ih je policija zaustavila.

“Više ne tražimo pokretanje proizvodnje nego isplatu zaostalih plaća i otpremnina pa da možemo ići na burzu rada”, rekao je novinarima Bojan Kovačić iz Stožera za obranu Diokija.

Prosvjednici su se okupili na Trgu bana Jelačića, odakle su krenuli pred Vladu i Hrvatski sabor, no u Radićevoj ulici dočekala ih je policija. Nakon kraćeg naguravanja, probili su policijski kordon te prošli kroz Kamenita vrata, ali jači kordon policije dočekao ih je i zaustavio na prilazu Markovu trgu.

Prilikom naguravanja s policijom uhićen je Ivan Pernar, jedan od vođa prošlogodišnjeg “Facebook prosvjeda”.

Predstavnici Stožera otišli su u Banske dvore gdje ih je primio, kako se neslužbeno doznaje, potpredsjednik Vlade i ministar regionalnog razvoja i EU fondova Branko Grčić.

Ogorčeni radnici rekli su da će, ako se ni danas ništa ne riješi, nakon 1. srpnja napustiti pogone Diokija na Žitnjaku, što bi moglo predstavljati potencijalno veliku opasnost za to područje, budući da su u tankovima te firme uskladištene velike količine opasnih kemikalija.

Naime, u tamošnjim spremnicima i cijevima isparavaju plinovi, a ta su isparavanja vrlo eksplozivna.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*