Policije BiH i Hrvatske izvele zajedničku akciju presijecanja puteva droge

U akciji kodnog naziva Prenj 4 u Bosni i Hercegovini, rano jutros  lišeno je slobode sedam osoba. U akciji je na području BiH zaplijenjeno oko 50 kilograma opojne droge marihuana „skunk“.

Po nalogu tužitelja iz Posebnog odjela za organizirani kriminal, gospodarski kriminal i korupciju, policijski djelatnici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) BiH, proveli su koordiniranu akciju u suradnji s policijskim i pravosudnim institucijama Republike Hrvatske, pod kodnim nazivom Prenj 4.

U okviru akcije, rano jutros, na više lokacija na području Hercegovine, u Trebinju, Čapljini i Stocu, izvršeno je lišenje slobode ukupno 7 osumnjičenih osoba.

U okviru ove akcije u Bosni i Hercegovini zaplijenjeno je oko 50 kilograma opojne droge marihuana „skunk“, čija vrijednost na ilegalnom narko tržištu u zemljama Europe iznosi više od 100 000 eura.

U akciji su potporu pružili policija MUP-a HNK i Granična policija BiH.

Osobe koje su lišene slobode osumnjičene su da su kao organizirana kriminalna skupina, vršili krijumčarenje opojne droge marihuana „skunk“, koju su sa teritorija Crne Gore, preko BiH, krijumčarili prema Republici Hrvatskoj.

Osobe lišene slobode osumnjičene su za kazneno djelo organiziranog kriminala iz članka 250. KZ BiH u svezi sa kaznenim djelom neovlaštenog prometa opojnih droga iz članka 195. KZ BiH.

U okviru ove akcije ostvarena je značajna suradnja sa policijskim i pravosudnim tijelima Republike Hrvatske, kojima su iz BiH proslijeđene informacije o krijumčarima opojne droge, koji u okviru uvezanog lanca djeluju na teritoriji Republike Hrvatske.

Na temelju informacija proslijeđenih iz BiH, u Republici Hrvatskoj danas i u proteklih nekoliko dana, lišeno je slobode više osoba, od čega dvije osobe iz BiH, te je zaplijenjeno oko 37 kilograma opojne droge marihuana „skunk“.

Ova akcija predstavlja primjer dobre suradnje policijskih i pravosudnih institucija Bosne i Hercegovine i Republike Hrvatske, koja će se nastaviti i u budućnosti kako u borbi protiv organiziranog kriminala i krijumčarenja opojnih droga, tako i u borbi protiv drugih oblika organiziranog kriminala, službeno je priopćeno.

(HRiječ)

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*