Politička borba se “prelila” na medije; Jutarnji i Večernji u žestokom klinču

Afere potresaju hrvatsku političku i medijsku scenu. Nakon otkrića o izlistavanju telefonskih poziva, slijedilo je još jedno. Ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić zapravo je podstanar Ninoslava Pavića, medijskog magnata i suvlasnika Europapress holdinga, piše portal HRT.

Ministar kaže da se stanom koristi još iz vremena dok je bio zaposlenik EPH. Tvrdi kako nikada nije imao izravan ugovor o njegovu najmu, nego su ugovorni odnos regulirali Sabor i Agencija za upravljanje državnom imovinom.

Iako vlasnik stana, Pavićeva tvrtka Com.com, državi duguje 2 i pol milijuna kuna, Agencija je svaki mjesec uredno plaćala najam u iznosu od dvije i pol tisuće kuna.

Oporba poziva na ostavku ministra, a afere koje su se zaredale komentirali su predsjednik i premijer. I dok Ivo Josipović, govoreći o neovlaštenom raspolaganju izlistima telefonskih poziva, ističe kak vjeruje da će ministar Ranko Ostojić i Vlada razumno objasnit o čemu se radi, Zoran Milanović kaže da onaj koji je htio istjerati lisicu, istjerao je grizlija ili bivola.

A iz naslova današnjih novina, jasno je da ćemo još neko vrijeme gledati žestoku borbu dvaju vodećih dnevnih listova za čitatelje i aferu za koju premijer Milanović kaže da je hrvatski Watergate.

Jutarnji list, naime, tvrdi da se radi o najozbiljnijem političkom skandalu u kojemu glavnu ulogu ima Tomislav Karamarko, a pomaže mu Večernji list.

Jutarnji piše da su hrvatska javnost i mediji razotkrili njihovu zajedničku tajnu operaciju kojoj je cilj bio zaštititi kriminalne skupine povezane s tajnim službama.

A Večernji list odgovara da se radi o šest laži Jutarnjega i Ninoslava Pavića jer Večernji nije pisao da je bilo tko prisluškivan nego da su se izlistavali telefonski ispisi i to na nelegalan način.

Tvrde i da je ministar unutarnjih poslova u očitom sukobu interesa, jer živi u unajmljenom stanu medijskoga tajkuna Ninoslava Pavića, te da takvog primjera nema u Europi.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*