Pored kuće “bombaša iz Bugojna” pronađena protutenkovska mina

Policija je pronašla protutenkovsku minu tzv. “šesticu” u mjestu Poljice, u Novom naselju kod Bugojna, stotinjak metara od kuće Harisa Čauševića zvanog “Oks”, osumnjičenog za teroristički napad na Policijsku stanicu u Bugojnu 27. lipnja, saznaje se u policijskim izvorima.

Kako prenose agencije u BiH, protutenkovska mina pronađena je sinoć oko 19 sati uz jedno drvo u blizini Čauševićeve kuće, na mjestu koje je pokazao Adnan Haračić, zvani “Maca”, koga je policija privela s lisicama na rukama.

On je lišavan slobode i ranije, nakon što je policija pronašla tajno skladište oružja u selu Ždralovići kod Bugojna. Policija je tada izuzela i pušku Harisa Čauševića koja je pronađena u jednoj obiteljskoj kući u selu Poriće, nadomak Bugojna.

Neslužbeno, pronađeno skladište oružja vlasništvo je osoba osumnjičenih za terorizam, odnosno skupine koja je krajem lipnja izvela teroristički napad na Policijsku postaju u Bugojnu. Tada je uhićen Čaušević koji je policiji priznao da je izvršio ovaj teroristički akt. Istog dana, policija je privela, pa pustila Adnana Haračića.

Prema informacijama policije, Haračić je nekoliko sati prije terorističkog napada bio u društvu Čauševića u Internet klubu u Bugojnu. U terorističkom napadu na Policijsku postaju u Bugojnu ubijen je policajac Tarik Ljubuškić, policajka Edina Hindić je teže ranjena, a više osoba zadobilo je lakše povrede. Istraga na pronalasku oružja se nastavlja.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*