Posjet predranim kolegama završio tragično: Likvidiran, svezan za betonski blok i bačen u vodu

Unatoč višemjesečnim opstrukcijama u Kantonalnom tužiteljstvu u Bihaću i MUP-u Unsko-sanskog kantona, inspektori Federalne uprave policije (FUP) uspjeli su, nakon gotovo šesnaest godina, riješiti misteriozno ubojstvo Bišćanina Cvijana Radića.

Radić je prije ratni bio građevinski inspektor u Općini Bihać, a posljednji je put viđen živ koncem siječnja 1997., kada je došao posjetiti nekadašnje radne kolege.

Prema tvrdnjama brojnih svjedoka, Cvijan Radić je uhićen 29. siječnja 1997. u zgradi Općine i odveden u Policijsku upravu Bihać, gdje je pritvoren dva-tri dana. Nakon što je pušten na slobodu, izgubio mu se svaki trag.

Njegovo je tijelo pronađeno 1. veljače na površini Crnog jezera kod Bosanske Krupe – ubijen je sa dva hica u srce i glavu, svezan za betonski blok i bačen u vodu.

Istraga o okrutnoj likvidaciji Cvijana Radića ponovno je aktivirana prije pola godine, a istražiteljski je tim FUP-a još jesenas imao pouzdane informacije o nalogodavcima i izvršiteljima tog zločina, kao i o njihovim pomagačima u pravosudnim i policijskim strukturama.

Prema informacijama do kojih je Slobodna Bosna došla iz izvora bliskih istrazi, u tom je smislu presudan bio iskaz zaštićenog svjedoka, koji je federalnim policajcima otkrio identitet krivaca, ali su problemi nastali u Kantonalnom tužiteljstvu u Bihaću, budući da pojedini tužitelji ne samo da su ignorirali prikupljene dokaze, nego su dalju istragu nastojali zaustaviti po svaku cijenu.

U takvoj situaciji direktor federalne policije Dragan Lukač nije imao drugog rješenja osim da od Federalnog tužiteljstva zatraži da se istraga protiv ubojica Cvijana Radića ustupi u nadležnost Kantonalnog tužiteljstva u Sarajevu.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*