Posvađane udruge: U Vukovaru održane dvije svečanosti u povodu godišnjice 204. vukovarske brigade

U Vukovaru je danas dvjema odvojenim svečanostima obilježena godišnjica osnutka legendarne 204. vukovarske brigade.

U jednom protokolu obilježila ju je Hrvatska časnička unija na čelu sa zapovjednikom obrane Vukovara Brankom Borkovićem, a u drugom Udruga vukovarskih branitelja Vukovar 91, na čiji se poziv odazvao ministar branitelja Predrag Matić.

Svečanosti su održane na istome mjestu – Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskog rata grada Vukovara, ali u različito vrijeme. Ondje su svi položili vijenace i zapalili svijeće.

I dok Udruga vukovarskih branitelja Vukovar 91 tvrdi da je na obilježavanje obljetnice pozvala Borkovića, on kaže da poziv nije dobio. Naglasio je da netko novac troši “onako kako mu puhne u glavu i da netko želi mijenjati povijest i istinu”.

“Ovo obilježavanje još je jedan podsjetnik na ono što je iza nas, na više od 20 godina borbe da se prizna obrana Vukovara, da se nalaz Manolićeve komisije stavi izvan snage i da hrvatska vlast napokon prizna obranu Vukovara i 204. brigadu na način kako ona to zaslužuje”, izjavio je Borković.

Predsjednik Udruge Vukovar 91 Ivan Kovačić rekao je da je poziv za taj skup poslan i zapovjednicima obrane grada Mili Dedakoviću i Branku Borkoviću te da ne zna zašto se nisu odazvali.

“Naša udruga godinama organizira obilježavanje obljetnice osnutka 204. brigade. Odluku o ovogodišnjoj organizaciji donijelo je naše predsjedništvo, a dok sam na čelu udruge, odluke predsjedništva će se poštovati”, izjavio je Kovačić.

Naglasio je da se ne ljuti na Borkovića, no da ovasituacija dovodi do razbijanja branitelja te da Borkoviću to “ne priliči”.

Ministar Matić rekao je da se vrlo rado odazvao pozivu jer je i sam pripadnik 204. brigade.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*