Potencijalna premijerka Krišto: Ovakva BiH je neodrživa i neupravljiva!

Borjana Krišto, hrvatska zastupnica u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH i kandidat HDZ BiH za buduću državnu premijerku, odnosno za poziciju predsjedatelja Vijeća ministara BiH, ocijenila je da je Bosna i Hercegovina kao ovako uređena država neupravljiva i neodrživa.

Ona je u izjavi novinarima istaknula da BiH sigurno neće imati perspektivu i prosperitet, ali ni stabilnost i sigurnost, sve dok se ne uredi kao država tri konstitutivna naroda s jednakim pravima u kojoj su ravnopravni i svi ostali njeni građani, prenosi Srna.

– Ovo je moj osobni stav, ali i stav HDZ-a BiH koji smo više puta ponavljali, rekla je Krišto komentirajući  izjavu američkog veleposlanika u BiH Patricka Moona da treba pojednostaviti način funkcioniranja Federacije BiH (FBiH) te da je najvažnije da se u FBiH shvati da se ona mora reformirati.

Podsjetimo, Moon je kazao da Bošnjaci i Hrvati imaju pitanja koja žele riješiti, te da će SAD pomoći ako bude postignut konsenzus političkih lidera u FBiH o reformama.

2 Comments

    • TAKO SI UNAPRIJED OPTUZIO TORCIDU I HRVATSKI NAROD BIH,OPTUZIO SI OBA HDZ-a UNAPRIJED,,TORCIDA HRVATSKE TI JE NEREDE NAPRAVILA U SARAJEVU—ZASTO SE LAZNO PREDSTAVLJAS I TOLIKO MRZIS HRVATE BIH,,ZA PLAKATE O HERCEG BOSNI PONOVO UNAPRIJED OPTUZUJES LAZNI PRAVASU–POZDRAVLJA TE TORCIDA SPLITA,METKOVICA I ZADRA.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*