Potpredsjednik Biden Amerikancima: Kupujte sačmarice

joe-bidenSavjet američkog potpredsjednika Joea Bidena je da za samoobranu ne trebate nabaviti jurišnu pušku već – sačmaricu.

Biden, kojeg je američki predsjednik Barack Obama zadužio za inicijativu ograničavanja nabave vatrenog oružja, ovaj je savjet dao tijekom rasprave na Facebooku. On je rekao da nema jednu već dvije sačmarice na svom imanju u Delawareu te da je supruzi Jill dao precizne upute o tome kako postupiti prema mogućim uljezima.

“Živimo u šumovitom i zabačenom području”, napisao je Biden. “Rekao sam: Jill ako ikad dođe do problema samo iziđi na balkon, uperi dvocjevku i opali dva puta”.

“Obećavam vam, tko god bude htio pristupiti odustat će od toga”, dodao je. “Ne treba vam (jurišna puška) AR-15. S njom je teže naciljati, teža je za korištenje a sa sačmaricom vam ne treba 15 metaka da bi se zaštitili”, ocijenio je on.

Biden predvodi inicijativu američkog predsjednika za smanjenje nasilja vatrenim oružjem nakon što se u prosincu 2012. dogodio masakr u školi u Newtownu u kojem je ubijeno 28 osoba.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*