Potvrđena optužnica protiv policajca koji je ubio potpredsjednika HSS-NHI Antu Malića

Županijski sud u Livnu potvrdio je optužnicu protiv policajca Andrije Ćerdića (42) iz Gornjeg Brišnika u općini Tomislavgrad koja ga tereti za ubojstvo potpredsjednika HSS-NHI Ante Malića (46) u travnju ove godine.

Za kazneno djelo koje mu se stavlja na teret predviđena je dugotrajna zatvorska kazna, a najmanje pet godina, prenosi agencija Srna.

Predsjednik Županijskog suda Nedim Begić rekao je da optužnica Tužiteljstva u Livnu, osim za ubojstvo, Ćerdića tereti i za krivotvorenje isprava, odnosno da je koristio lažne registracijske pločice na vozilu kojim je pobjegao poslije izvršenog zločina, te za kazneno djelo narušavanja nepovredivosti tuđeg doma u kojem se dva dana skrivao.

Begić je potvrdio da je tužitelj Snježana Kukrić predložila da Ćerdića, koji se od 20. travnja nalazi u Kazneno-popravnom zavodu u Mostaru, pritvor bude produžen do okončanja postupka i pravosnažnosti presude.

Prema Begićevim riječima, poslije izjašnjavanja o prijedlogu za produženje pritvora, po isteku 15 dana optuženi će se izjasniti o optužnici i ukoliko prizna krivicu presuda će biti izrečena u roku od dva dana.

Ćerdić je 16. travnja u kafiću “Tip”, koji je vlasništvo njegove supruge, pod utjecajem alkohola iz službenog pištolja pucao u Malića, koji je od zadobivenih rana kasnije preminuo.

Đerić je u trenutku izvršenja zločina bio u službenoj uniformi, a poslije ubojstva je pobjegao i dva dana se skrivao u susjedovoj kući u Gornjem Brišniku, gdje je i uhićen.

Zbog nasilničkog ponašanja ranije je dva puta kažnjavan, a kao policajac zbog toga je 2007. godine bio i suspendiran.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*