Povratak Jamesa Bonda: kritičari kažu da je bolji nego ikada

James Bond se vratio i to bolji nego ikad, pokazala su u petak prve kritike nakon londonske pretpremijere novog filma o najpoznatijem tajnom agentu.

Veliki broj novinarskih kritičara i slavnih osoba nazvao je “Skyfall” najboljim filom o James Bondu u 50-godišnjoj povijesti te franšize.

Robbie Collin iz britanskog The Telegrapha rekao je da se Bond redatelja Sama Mendesa može usporediti s mračnijim “Batmanom” iz serije “The Dark Knight” (“Crni vitez”).

Geoffrey McNab iz Independenta dao je “Skyfallu” četiri od ukupno pet zvjezdica, kritizirajući film samo zbog “povremenog…ponavljanja”. Pohvalio je Mendesa za “puno veću dubinu likova on one na koju smo navikli u seriji filmova o Bondu koji su često površni”.

Film dolazi u britanska kina 26. listopada, a u SAD-u će se početi prikazivati 9. studenoga.

U posljednjem, dvadeset i trećem filmu o Jamesu Bondu, Daniel Craig ponovo glumi tajnog agenta 007, a njegova odanost šefici “M”, koju glumi Judi Dench stavljena je na kušnju nakon što je počne proganjati njezina vlastita prošlost. Nakon napada na tajnu službu MI6, 007 mora pronaći i uništiti prijetnju, opasnog zlikovca kojega glumi Javier Bardem.

Oscarovac Sam Mendes (“Vrtlog života”) prvi put režira Bonda.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*