Požar kod Knina podmetnuo “Srpski revolucionarni pokret”?

Nakon što je nepoznata osoba u petak nazvala redakciju Slobodne Dalmacije te u ime “Srpskog revolucionarnog pokreta” preuzela odgovornost za podmetanje velikog požara u Pađenima kod Knina, policija je u nedjelju izvijestila da je utvrdila odakle je taj poziv došao.

“Što se tiče anonimnog poziva, policija je locirala korisnika tog broja i on se nalazi izvan granica Hrvatske pa je u daljnje postupanje uključen i Interpol”, potvrdila je za Vjesnik Željka Radošević iz Odjela za odnose s javnošću Splitsko-dalmatinske županije. Inače, neslužbeno se doznaje kako je anonimni poziv koji je prošlog tjedna upućen redakciji Slobodne Dalmacije stigao iz Njemačke.

Osoba koja je u redakciji Slobodne Dalmacije primila poziv izjavila je kako je moguće da je riječ o sredovječnom muškarcu koji je govorio smireno te da nije govorio ekavicom, a naglasak mu je odavao da se radi o osobi koja živi u okolici Knina.

Uz to što je u ime navedenog pokreta preuzeo odgovornost za požar, muškarac je najavio i napad na policijsku postaju. Iako nije precizirao na koju misli, pretpostavlja se da je riječ o kninskoj postaji. Muškarac je nakon toga opsovao mater ustašku i prekinuo vezu.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*