Požar progutao dvije tvornice u Čitluku

Na nekoliko gospodarskih objekata Poljoprivredne zadruge Agroplod u središtu Čitluku (bivše Duhanske stanice) u subotu poslijepodne izbio je veliki požar koji se munjevito širio i za svega nekoliko sati potpuno uništio dvije velike i jednu manju tvornicu, javlja Brotnjo.info.

U gašenju je, uz zaposlenike tvornica, sudjelovao velik broj vatrogasaca s desetak vatrogasnih vozila iz Čitluka, Mostara Čapljine i Ljubuškog koji su se, unatoč gustom i zagušljivom dimu, visokim plamenim jezicima što su izbijali kroz stotinjak prozora iz tvorničkih pogona, tijekom cijele noći na nedjelju hrabro borili s vatrenom stihijom i tako uspjeli spriječiti da se ne proširi na Agroplodov pogon.

Unatoč tome, požar je do temelja uništio pogone, strojeve i goleme količine uskladištenih sirovina i gotovih proizvoda Tvornice AMG-roll d.o.o. Čitluk, jednu od najvećih bosanskohercegovačkih tvornica za prikupljanje i recikliranje plastičnog otpada, proizvodnju vreća za smeće, aluminijskih folija i posuda za hranu, kao i pogon tvornice stolnog i posteljnog rublja „Odiseja 97“, zajedno sa strojevima i velikom količinom sirovina i gotovih proizvoda.

U uništenim tvornicama bilo je zaposleno oko 80 radnika, a ukupna šteta se, prema nekim mišljenjima, kreće između 15 i 20 milijuna konvertibilnih maraka.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*