Poziv Hrvatima da se registriraju za izbore u BiH

Hrvatska stranka prava (HSP) Bosne i Hercegovine pozdravila je akciju biskupskih konferencija Bosne i Hercegovine i Hrvatske, koje su pozvale sve Hrvate iz BiH, kako one raseljene, tako i one koji žive u svojim prijeratnim domovima, da se registriraju i izađu na jesenske opće izbore u BiH.

“HSP BiH smatra da su obje komisije biskupskih konferencija koje predvode biskupi Sudar i Košić, iskazanim stavovima i pozivom na konkretno djelovanje, pokazale kako se zastupaju temeljne vrijednosti i bori za interese svoga puka. HSP BiH će se maksimalno angažirati na suradnji u promidžbi razumijevanja vlastite odgovornosti svakoga Hrvata, svakoga građanina BiH, a posebice onih koji danas žive na području Republike Hrvatske”, navodi se u HSP-ovom priopćenju.

HSP se također pridružuje pozivu vlastima Republike Hrvatske, koji, bez obzira koja politička opcija je vladajuća, imaju moralnu, ustavnu i političku obvezu i odgovornost pomagati Hrvatima svugdje u svijetu.

Sukladno tome, navodi se dalje u priopćenju, HSP BiH zahtijeva da svojim konkretnim, pravovremenim i snažnim djelovanjem hrvatske vlasti omoguće da što veći broj Hrvata koji žive u Republici Hrvatskoj pristupi općim izborima u listopadu ove godine.

“Kao i obje komisije biskupskih konferencija, i HSP BiH poziva sve javne osobe podrijetlom iz Bosne i Hercegovine koji u Hrvatskoj djeluju na društvenoj, kulturnoj i političkoj sceni, da ne zatajuju svoju izvornu domovinu, nego da javno primjerom pokažu kako su spremni odgovorno založiti se za bolje i pravednije uređenje te za napredak Bosne i Hercegovine, koji je neodvojiv od opstanka hrvatskoga političkog i narodnog subjektiviteta u toj zemlji”, stoji na kraju priopćenja za javnost HSP-a BiH.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*