Pravaši osudili dogovor J. Kosor i Z. Milanovića

Predsjedništvo Hrvatske stranke prava Bosne i Hercegovine na današnjoj sjednici u Odžaku najoštrije je osudilo dogovor predsjednice HDZ-a Jadranke Kosor i predsjednika SDP-a Zorana Milanovića u vezi s promjenama Ustava RH, kojim je predviđeno da državljana RH bez prebivališta u Hrvatskoj glasuju isključivo u diplomatsko-konzularnim predstavništvima te da tzv. dijasporu predstavljaju tri zastupnika.
Kako je priopćeno iz HSP-a BiH, Predsjedništvo HSP-a smatra da je postignuti dogovor diksriminatorski prema hrvatske dijaspore, a posebice prema Hrvatima u Bosni i Hercegovini.
“Ovim dogovorom glas hrvatske dijaspore vrijedi tek jednu desetinu birača u Republici Hrvatskoj, dok se srpskoj nacionalnoj manjini, većinu koje čine Srbi sa donedavno okupiranih područja Republike Hrvatske osiguravaju dva glasa: jedan kao građanima RH, a drugi kao pripadnicima nacionalne manjine”, stoji u priopćenju HSP-a BiH. Predsjedništvo te stranke uputilo je i zahtjev da izborni proces ostane onakvim kakav je bio do sada.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*