Pravoslavni poglavar iz Hercegovine se ispričao Dubrovniku, ali…

Episkop zahumsko-hercegovački i primorski Grigorije ispričao se u Dubrovniku, ne spominjući konkretno rat i sukobe, odnosno ratne napade iz Trebinja na biser hrvatskoga Jadrana.

Grigorije je na poziv dubrovačkog biskupa Mate Uzinića prisustvovao molitvi za jedinstvo hrišćana u dubrovačkoj katedrali Uznesenja blažene Djevice Marije.

Kako prenosi RSE, u besjedi poslije molitve, vladika Grigorije poručio je da je preduvjet svakog jedinstva riječ oprosti koja ima moć zagrliti i onoga koji nas ne voli i otpopiti mraz mržnje u onome koji zlo misli.

“Trebamo govoriti uvijek i iznova: oprosti nam, Bože, grijehe naše. I jednako tako snažno i iskreno – oprostite, braćo i sestre, jer Otac naš oprostit će nama dugove naše, samo ako i mi opraštamo dužnicima svojim. Na ovom svetom mjestu, u ovoj prelijepoj katedrali i u ovom čudesnom gradu, imam potrebu, kao kršćanin i episkop izgovoriti ovu kršćansku riječ – oprostite”, rekao je Grigorije i zaključio:

“Iako je preživio mnoge nesreće, nadasve je grad sreće i gostoprimstva, jer on dočekuje i ide u susret drugima. Utoliko je značajnije naše susretanje u prizivu mira, blagoslova i jedinstva, kojem treba težiti svaka duša žedna živoga Boga”.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*