Predsjednik Sabora australskoj veleposlanici izrazio želju za bržim izručenjem Kapetana Dragana

Predsjednik Hrvatskog sabora Josip Leko primio je u nastupni posjet veleposlanicu Australije u Hrvatskoj Susan Cox, priopćeno je u utorak iz Sabora.

U razgovoru dvoje dužnosnika istaknuta je važna uloga hrvatske iseljeničke zajednice u Australiji za razvoj bilateralnih odnosa te je izražena želja da se što brže riješi pitanje izručenja Dragana Vasiljkovića Hrvatskoj, priopćeno je.

Predsjednik Sabora je ocijenio da su odnosi Hrvatske i Australije već 20 godina u uzlaznoj putanji na više područja te je istaknuo razumijevanje i partnerstvo dviju država u multilateralnoj suradnji. Izrazio je očekivanje da će bilateralni odnosi, posebno trgovinska razmjena i gospodarska suradnja, u narednom razdoblju biti podignuti na još višu razinu.

Australska veleposlanica je najavila da će za Hrvatsku njezinim ulaskom u Europsku uniju vrijediti isti vizni režim kao i za sve države članice EU. Izrazila je zadovoljstvo vrlo visokom razinom akademske i kulturne razmjene između dviju država te je podržala intenziviranje gospodarske i trgovinske suradnje, a najavila je i osnivanje Azijsko-pacifičke gospodarske komore u Zagrebu, priopćeno je iz Hrvatskog sabora.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*