Predsjedniku Sabora Luki Bebiću nije pozlilo zbog srčanog ili moždanog udara, oporavak teče dobro

Hrvatsko Ministarstvo zdravstva i socijalne skrbi izvijestilo je da je predsjedniku Sabora Luki Bebiću jutros nastavljen dijagnostički postupak nakon mirno provedene noći i urednih vitalnih funkcija te da su isključeni akutni infarkt miokarda i moždani udar.

U dogovoru s predsjednikom Sabora odlučit će se o njegovu daljnjem boravku u bolnici te o daljnjim dijagnostičkim postupcima, dodaje se u priopćenju. Bebić, kojem je jučer pozlilo, već bi danas mogao biti pušten iz bolnice. On se dobro osjeća i vitalne funkcije su mu uredne.

– Napravit ćemo dodatne pretrage da utvrdimo zbog čega je izgubio svijest, što se još pouzdano ne zna. Ne znamo ni kada će izaći iz bolnice jer će to ovisiti o pretragama. Uzeli smo kompletnu anamnezu, rekao je ravnatelj splitskoga KBC Dujomir Marasović.

Bebiću je pozlilo jučer, malo poslije 16 sati. Prva pomoć pružena mu je u Domu zdravlja Metković, a zatim je helikopterom prevezen u Split. Bebića su u bolnici posjetili potpredsjednik Sabora Vladimir Šeks, splitsko-dalmatinski župan Ante Sanader i obitelj. Telefonom je s njim razgovarala i predsjednica Vlade RH Jadranka Kosor.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*