Predstavljena knjiga “Medijska promocija hrvatskih udruga iz Sarajeva” Marija Pejića

marijo-pejic“Medijska promocija hrvatskih udruga iz Sarajeva” naziv je knjige autora Marija Pejića koja je predstavljena sinoć u Bosanskom kulturnom centru (BKC) u Sarajevu.

Predstavljanju ove knjige prisustvovala su brojna istaknuta imena iz svijeta kulture i javnog života BiH, a o knjizi su pored autora govorili Anton Jekauc i Šemso Tucaković.

Da je riječ o vrijednoj znanstvenoj knjizi ocijenio je Šemso Tucaković, naglasivši da autor istražuje odnose hrvatskih udruga iz Sarajeva i medija, te da nijedna organizacija ne može funkcionirati bez odgovarajućeg odnosa sa sedmom silom.

Knjiga je, kazao je, strukturirana u šest poglavlja kroz koje Pejić istražuje niz važnih pitanja, kao što su značaj, uloga i financiranje nevladinih udruga, odnosi s medijima i marketing, te značaj hrvatskih udruga za Hrvate, ali i državu.

“Autor smatra da je odnos hrvatskih udruga i medija prvenstveno uloga menadžmenta. Od toga ovisi kako će udruga biti predstavljena u javnosti. Navodi da su ove udruge nedovoljno medijski zastupljene, što je prvenstveno problem njihovog menadžmenta. Zaključuje da je sarajevska i bh. javnost izuzetno zainteresirana za njihov rad”, kazao je Tucaković.

Anton Jekauc navodi da knjigu odlikuju izbrušene i lijepe rečenice, te da sadržaj pokazuje kako je knjiga plod dugogodišnjeg autorovog istraživanja ove oblasti. Pejić, dodao je, obrađuje sedam hrvatskih nevladinih udruga i ulogu nevladinog sektora u BiH, ali ujedno osvjetljava položaj Hrvata u Sarajevu.

Marijo Pejić naglašava da je medijska anonimnost vrlo opasna za nevladine udruge, jer se može dovesti u pitanje njihov rad.

“Sarajevski Hrvati pokazuju da se nisu odrekli Sarajeva, te da su dio multikulturalne slike grada i da u njegovom razvoju daju značajan doprinos. Sve ove organizacije uvijek su bile konstruktivne, ali moraju više uraditi na medijskoj promociji, za što su same krive”, zaključio je Pejić.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*