Predstavljena knjiga “Prilozi za povijest Rame u Domovinskom ratu 1990.-1995.”

U organizaciji portala www.ramski-branitelji.com i Hrvatskog memorijalno dokumentacijskog centra Domovinskog rata iz Zagreba, sinoć je u motelu “Rama“ predstavljena knjiga „Prilozi za povijest Rame u Domovinskom ratu 1990.-1995.“ Knjigu su predstavili i o njoj govorili njeni urednici Julija Barunčić-Pletikosić, dr. sc. Ante Nazor, ravnatelj Hrvatskog memorijalno dokumentacijskog centra Domovinskog rata i Petar Kolakušić, umirovljeni brigadir i bivši dozapovjednik brigade “Rama“.

Budući da je ovo prva knjiga čija tematika izlazi iz okvira Domovinskog rata u republici Hrvatskoj, dr. Nazor u kraćim crtama objasnio je zašto se išlo u jedan ovakav projekt. „U želji da se prikupi što je moguće više podataka i arhivskog gradiva o obrani hrvatskih prostora u Bosni i Hercegovini, upravo zbog toga što se o tome u Hrvatskoj malo zna. Jasno je da se rad našega Centra, ne samo zbog etničkih, nego i zbog geostrateških i ostalih razloga, ne može ograničiti isključivo na prostor unutar međunarodno priznatih granica Republike Hrvatske”.

Nakon ravnatelja Centra, o sadržaju knjige govorio je Petar Kolakušić, bivši dozapovjednik brigade “Rama” koji se, kao izravni sudionik događaja osvrnuo na sadržaj knjige, s naglaskom na njene pojedine dijelove.
Sinoć predstavljena knjiga prva je u projektu na kojem već dulji niz godina rade bivši pripadnici brigade “Rama” i prva je knjiga čiji je cjelokupni sadržaj posvećen Rami u Domovinskom ratu. Nakon ove knjige, sliijedit će i druge, koje će također biti posvećene ovoj tematici, a prva će biti fotomonografija.

Nakon predstavljanja u Rami, knjiga će uskoro biti predstavljena i u Zagrebu. Primjerak knjige već su dobili dr. Ivo Josipović, predsjednik Republike Hrvatske, Jadranka Kosor, predsjednica Vlade Republike Hrvatske, i Luka Bebić, predsjednik Hrvatskog sabora. [Rama-Prozor.info]

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*