Pripreme za proslavu Božića u Konjicu

“Pripreme za božićne blagdane u Konjicu započele su prije desetak dana kada smo posjećivali stare, bolesne i nemoćne diljem naše župe. Danas je Badnji dan kojeg katolici tradicionalno obilježavaju u svojim kućama, a u 8.00 sati je misa Badnjeg dana u crkvi Sv. Ivana Krstitelja u Konjicu”, kazali su Feni fra Petar Drmić, župnik, i fra Anthony S. Burnside, gvardijan samostana Sv. Ivana Krstitelja.

Početak proslave Božića, kako su kazali, počinje u ponoć, s 24. na 25. prosinac, svečanom misom polnoćkom na kojoj se osim katolika iz Župe očekuju i obitelji van Župe konjičke. Na polnoćku dođu i prijatelji drugih nacija, a dnevna misa bit će u istoj crkvi u 11 sati.

“U srijedu, 26.12., slavi se Sveti Stjepan Prvomučenik i svete mise bit će služene u 11 sati u župnoj crkvi u Konjicu i u filijalnoj crkvi u Bijeloj. Trećeg dana Božića slavi se Sveti Ivan Apostol i Evanđelist, a sveta misa bit će služena u 10 sati, samo u župnoj crkvi. U petak, 28.12., Blagdan je nevine dječice i misa posvećena djeci najmlađeg uzrasta bit će služena u 17 sati”, rekli su fra Petar Drmić i fra Anthony Burnside.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*