Pritvor atentatorima na HDZ-ovog zastupnika

Sud Bosne i Hercegovine donio je, 16. travnja 2011., rješenje u predmetu Zijad Dervišević i drugi, kojim se osumnjičenim Zijadu Derviševiću, Amelu Seferu i Saši Boniću određuje jednomjesečni pritvor. Pritvor prema ovom rješenju u odnosu na osumnjičene Amela Sefera i Sašu Bonića može trajati do 14. svibnja 2011, a u odnosu na osumnjičenog Zijada Derviševića do 15. svibnja 2011. godine, službeno je priopćeno.

Zijad Dervišević, Amel Sefer i Saša Bonić osumnjičeni su za kazneno djelo terorizam.

Sud je, nakon razmatranja podnesenog dokaznog materijala, utvrdio da postoji osnovana sumnja da su osumnjičeni počinili kazneno djelo koje im se stavlja na teret.  Pritvor je u odnosu na osumnjičene određen zbog postojanja bojazni da bi osumnjičeni, ukoliko bi se našli na slobodi, mogli ometati kazneni postupak utjecajem na svjedoke i suučesnike. Nadalje, pritvor je određen zbog postojanja izvanrednih okolnosti, koje s obzirom na način izvršenja i posljedicu izvršenog kaznenog djela ukazuju da bi puštanje na slobodu osumnjičenih, rezultiralo stvarnom prijetnjom narušavanja javnog reda.

Podsjetimo, Dervišević i drugi osumnjičeni su za postavljanje eksplozivne naprave pod automobil HDZ-ov zastupnika u Skupštini Zeničko-dobojskog kantona Ive Tadića.

(Hrvatska riječ)

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*