Priveden još jedan osumnjičeni za napad u Bugojnu

Federalna policija privela je još jednu osobu u vezi sa terorističkim napadom na policijsku stanicu u Bugojnu, rekao je Zlatko Miletić, direktor Federalne uprave policije, na sjednici Povjerenstva za obranu i sigurnost Parlamentarne skupštine BiH.

Po njegovim riječima, privedena će osoba biti tijekom dana kriminalistički obrađena. “Pretpostavljamo da će ona biti optužena kao supočinitelj u ovom terorističkom aktu”, rekao je Miletić, izražavajući očekivanje da će biti još osumnjičenih za učešće ili pomaganje u izvršenju terorističkog napada, u kojem je 27. lipnja jedan policajac poginuo, a jedna policajka teško ranjena.

Prema Miletićevim riječima, do sada je u pritvoru zbog dovođenja u vezu sa napadom na policijsku postaju u Bugojnu bilo pet osoba, od kojih su dvije osumnjičene za teroristički napad, a tri se terete da su bile supočinitelji. Naglasio je da uhićeni u vezi sa slučajem Bugojno nemaju dokumente BiH, osobnu iskaznicu i vozačku dozvolu, te da ne priznaju sud i ostale institucije BiH.

Govoreći o Harisu Čauševiću, jednom od optuženih, Miletić je rekao da tužiteljske i pravosudne institucije treba pitati zašto je on bio na slobodi uprkos desetinama prijava podnijetih protiv njega, od one za paljenje crkve do maltretiranja zbog kratke suknje.

Po njegovom mišljenju, i institucije Europske unije snose dio odgovornosti za terorizam u BiH jer su zatvaranjem europskih perspektiva građanima BiH otvorene perspektive za djelovanje radikalnih elemenata. Iznio je i podatak da u Federaciji BiH legalno oružje ima 120 000 ljudi, a nelegalno čak sedam puta više, odnosno skoro svaki treći stanovnik ovog entiteta.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*