Privedena još jedna osoba zbog napada na američko veleposlanstvo

Policija je privela još jednu osobu koja se povezuje s napadom na američko veleposlanstvo u Sarajevu počinjenim krajem listopada, potvrdilo je Tužiteljstvo BiH.

Kako je objašnjeno, po nalogu Tužiteljstva policija je tijekom dana pretražila više lokacija u selu Ošve kod Maglaja te u samom Maglaju, a slična akcija izvedena je i u Gornjoj Maoči kod Brčkog gdje je i uhićena četvrta osoba osumnjičena za sudjelovanje u terorističkom napadu od 28. listopada.

Ošve i Gornja Maoča poznati su kao mjesta koja okupljaju pristaše radikalnog islamskog pokreta vehabija, kojemu pripada i Mevlid Jašarević (23), počinitelj napada na američko veleposlanstvo.

Jašarević, koji je ranjen tijekom policijske intervencije nalazi se u zatvoru u Sarajevu i protiv njega se vodi istraga.

Kao i za njega, sud BiH je odredio jednomjesečni pritvor i za Dinu Pečenkovića iz Maoče te Muniba Ahmetspahića iz Zenice, koji su uhićeni za pomaganje Jašareviću. Utvrđeno je, naime, da su ga njih dvojica dovezli u Sarajevo iz Maoče na dan napada.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*