Privremeno se gasi 21. stoljeće, uprava tvrdi da su razlog problemi s tiskarom

21-stoljeceTvrtka Miran dan d.o.o. izdavač dnevnih novina 21. stoljeće donijela je odluku o odgodi izlaska sljedećeg broja. U priopćenju kojeg su uputili medijima stoji kako su razlozi za privremeno gašenje problemi s tiskarom Vjesnik.

POVEZANO:
21. stoljeće: Ambiciozan proijekt na trulim temeljima

“Sa žaljenjem moramo objaviti da smo bili primorani odgoditi izlazak sljedećeg broja dnevnih novina 21. stoljeće. Na donošenje takve odluke prisiljeni smo zbog neobjašnjivog ponašanja tiskare Vjesnik dd koja nam je inicijalno dogovorenu cijenu tiska bez obrazloženja i utemeljenih razloga povećala više od tri puta.

Pod takvim uvjetima projekt ne može biti profitabilan i održiv te je, nažalost, jedina moguća i odgovorna odluka odgađanje izlaska sljedećeg broja”, izjavio je vlasnik i direktor projekta Marjan Jurleka.

Tiskara Vjesnik je, međutim, opovrgnula tvrdnje izdavača 21. stoljeća da se taj dnevnik privremeno gasi zbog poskupljenja tiskanja. Tvrde da nikakvoga drastičnog poskupljenja tiska nije bilo i da su račune izdavaču fakturirali slijedom potpisanog ugovora s kraja prošle godine

Objašnjava da izdavač nije osigurao papir za tisak, što je bila njegova obveza, niti je osigurao novac za podmirenje dospjelih obveza tiskanja koje danas iznose 1,7 milijuna kuna, a ukupan dug je oko 2,5 milijuna kuna.

Cijena tiska dogovorena je na temelju 100.000 primjeraka na dan, ali je tržište, nažalost, odlučilo da se novine tiskaju u nakladi oko 20.000 primjeraka, što znatno poskupljuje proizvod, dodaje tiskara Vjesnik.

Iako u priopćenju ne stoji kada će list početi ponovno izlaziti, Tportal neslužbeno doznaje da je zaposlenicima rečeno da se na poslu pojave idući tjedan, do kada bi se trebalo znati kako će se situacija razriješiti i hoće li se četrdesetak ljudi naći na burzi rada ili neće.

Da problemi postoje znalo se još prošlog tjedna kada je Uprava odlučila da list izađe u obliku dvobroja za vikend.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*