Promovirani spotovi protiv ulaska Hrvatske u Europsku uniju

U Hrvatskoj traju pripreme za održavanje referenduma na kojem će se građani izjasniti o pristupanju Europskoj uniji (EU).

Vodeći političari iz vlasti i oporbe dobili su besplatan oglasni prostor na nacionalnim televiziji da bi promovirali prednosti ulaska Hrvatske u Uniju, no ima i onih koji misle drugačije.

Stranka koja se protivi ulasku u EU je HSP, a mladež te stranke ja pokrenula i reklamnu kampanja protiv ulaska Hrvatske u Uniju.

Spotove koji su izabrani na internom natječaju, a u kojima se pojavljuju baka Marica, poljoprivrednik Mata, poduzetnica Maja, studentica Katarina, inžinjer Vlado i branitelj Tomislav, može se pogledati na HSP-ovim internetskim stranicama i popularnom servisu za razmjenu video datoteka YouTube.

Spotove je HD kamerom snimila mladež HSP-a, a u toj stranci tvrde da navedeni “glavni likovi” spotova nisu u njima glumili, već da je to ulična anketa u kojoj su sugovornike birali slučajnim odabirom. Navodno su u sve uložili “nula kuna”, za razliku od navodno petnaest milijuna kuna koje je Vlada potrošila na svoju kampanju za ulazak Hrvatske u EU.

– Spotovi koji se emitiraju u sklopu kampanje za referendum o pristupanju Hrvatske Europskoj uniji ne prikazuju stvarnu problematiku ulaska naše zemlje u takvu asocijaciju. Pod jednakim uvjetima i uz jednaku minutažu trebali bi se prikazivati i oni spotovi koji promoviraju ostanak Hrvatske izvan Europske unije. Ne može se zanemariti činjenica da je preko 90 posto Hrvata smatra da nije dobro informirano o problematici ulaska Hrvatske u EU. Hrvatski građani, prije svega, imaju pravo na istinito informiranje, kazao je Danijel Srb, predsjednik Hrvatske stranke prava.


(Hrvatska riječ)

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*