Prosvjedna nota: Džombić ne može kroz Hrvatsku s rotirkama

Nakon što su mediji objavili da je vozilo premijera Republike Srpske Aleksandra Džombića imalo upaljena rotirajuća svjetla u Hrvatskoj te da je hrvatsko Ministarstvo vanjskih poslova i europskih integracija (MVPEI) “oštro prosvjedovao”, informaciju je potvrdio i MVPEI.

“MVPEI je 17. studenoga uputio diplomatsku notu veleposlanstvu BiH u Zagrebu u kojoj je prenesena obavijest MUP-a, a vezano uz proputovanje premijera Republike Srpske Aleksandra Džombića 22. listopada kroz Hrvatsku”, rekao je Hini Berislav Živković, glasnogovornik MVPEI-ja.

U noti stoji da je policajac u pratnji na graničnom prijelazu Bajakovu bio upozoren da se pratnja u Hrvatskoj ne smije voziti s upaljenim rotacijskim svjetlima, rekao je Živković. Notom je objašnjeno, dodao je, da se “rotacijskom i ostalom svjetlosnom signalizacijom za obilježavanje štićenih kolona i vozila s posebnom namjenom imaju pravo koristiti isključivo hrvatske nadležne službe”, te je “veleposlanstvo zamoljeno da o tome izvijesti nadležna tijela Bosne i Hercegovine”, rekao je glasnogovornik MVPEI-ja.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*