Protiv Dragana Paravinje podignuta optužnica za ubojstvo i silovanje

Državno odvjetništvo u Šibeniku podiglo je optužnicu protiv Dragana Paravinje (43) iz Nove Pazove (Srbija), kojeg se tereti za ubojstvo maloljetne Antonije Bilić iz Kričaka kod Drniša i dva pokušaja silovanja, od kojih se jedno odnosi i na maloljetnu Drnišanku, a drugi je pokušaj silovanja 25-godišnjakinje s područja Omiša, piše Vjesnik.hr.

Kako je djevojka ispričala istražiteljima, ona je 28. lipnja 2010. oko 10 sati stopirala kod benzinske crpke Lukoil na području Omiša. Stao joj je Paravinja koji je upravljao tegljačem. Nakon nekog vremena zaustavio je tegljač uz proširenje na cesti te je prijetnjama i uporabom sile pokušao prisiliti na spolni odnos u čemu, na sreću, nije uspio. Oko 12.30 sati stao je na području Šestanovaca i djevojku izbacio iz kamiona.

Paravinja se sumnjiči da je 7. lipnja ove godine najprije pokušao silovati, a potom ubio nesretnu Antoniju Bilić, inače maturanticu drniške srednje trgovačke škole, koja je kobnog dana oko 10 sati ušla u njegov kamion na Čikolskom mostu u Drnišu i od tada joj se gubi svaki trag.

Dokaže li se tijekom rasprave da je Paravinja počinio teško kazneno djelo ubojstva 17-godišnje Antonije Bilić, može biti osuđen na maksimalnu kaznu od 40 godina zatvora, dok se raspon kazne za počinjenje kaznenog djela pokušaja silovanja kreće od minimalno tri do maksimalnih 15 godina zatvora.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*