Prva godišnjica Milanovićeve vlade: Loši gospodarski pokazatelji i pad popularnosti

Prije točno godinu dana prisegnula je Vlada Zorana Milanovića., nakon što je Hrvatskom saboru dobila povjerenje 89 od ukupno 151 zastupnika.

Bila je to uvjerljiva pobjeda SDP-a i njegovih koalicijskih partnera nakon osmogodišnje vladavine HDZ-a, koju su na kraju obilježili korupcijski skandali i strmoglavi pad gospodarstva. No, u toj prvoj godini u Banskim dvorima bilo je čestih i neočekivanih kadrovskih promjena.

Neki su rezultati ipak postignuti. Poslodavcima su smanjena davanja doprinosa za zdravstvo, ukinuti su neki parafiskalni nameti, omogućeno je jeftino osnivanje tvrtki, povećne nepovratne subvencije poduzetništvu. Nakon godinu dana građani Milanovićev tim ocjenjuju skromnom dvojkom (2,4), a čak 65% građana smatra da Vlada zemlju vodi u lošem smjeru.

Crobarometar pokazuje da u ovom trenutku o premijeru Milanoviću pozitivno mišljenje ima 46 posto građana, ali i da njih 49 posto njih misli suprotno.

Zoran Milanović zvjezdani trenutak popularnosti imao je u siječnju, kada ga je podupiralo 73 posto građana, ali to se počinje topiti, u rujnu je pao na 44 posto potpore što je bio njegov najlošiji rejting.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*