Prve snimke uhićenog Ratka Mladića

Dočekali smo i prve snimke uhićenog haškog bjegunca, zločinca Ratka Mladića, i to snimke njegova privođenja u Specijalni sud u Beogradu.

Na snimci se vidi kako je Mladić ostario, šepa i teško se kreće. Nekada glavni operativac u provođenju i ostvarenju Velike Srbije, sada je oronuo starac.

Prilikom uhićenja imao je dva pištolja, no nije se opirao. Da je i htio, vjerojatno zbog fizičkog stanja ne bi ni mogao. Odmah je priznao identitet: Ja sam Mladić.

Mladić je popodne doveden pred istražnog suca. Međutim, sudac ga nije mogao ispitati zbog teškog psihofizičkog stanja, zbog kojeg Mladić nije mogao niti govoriti.

Mladićev odvjetnik Miloš Šaljić rekao je da je istražni sudac Milan Dilparić pokušao razgovarati s Mladićem, ali da nije uspio jer bivši general nije mogao komunicirati, javlja B92.

Diplarić čak nije uspio uzeti ni osobne podatke od Mladića, rekao je Šaljić, i dodao da je Mladić više puta pokušao obratiti se tužiteljima, posebno zamjeniku tužitelja Brunu Vekariću. Prema tvrdnjama odvjetnika, Mladić je na saslušanju govorio nepovezano.

Saslužanje bi trebalo biti nastavljeno u petak u podne.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*