Prvi u BiH: Komšić i Moon otvorili McDonald’s u Sarajevu

McDonald’s restoran u Sarajevu, prvi u BiH, otvoren je svečanom ceremonijom u utorak navečer u Sarajevu, a objekt su službeno otvorili američki veleposlanik u BiH Patrick Moon i predsjedatelj Predsjedništva BiH Željko Komšić.

Sarajevski McDonald`s upošljavat će 100 osoba, a većina njih je obuku završila u McDonald’s-ovim restoranima u Njemačkoj, Austriji, Srbiji i Hrvatskoj, potvrdio je Feni Adi Hadžiarapović, direktor marketinga i komunikacija kompanije Gliese 581g DL McDonald’s.

Hadžiarapović je kazao da će se  hamburger u sarajevskom McDonald’s-u moći kupiti već za dvije konvertibilne marke te da će u ponudi biti šest vrsta, dok će big mac pojedinačno koštati 4,80 KM, a zajedno s velikom porcijom pomfita i s pićem, odnosno u meniju, 7,90 KM

– Ove cijene niže su od cijena u restoranima u EU, Srbiji ili Hrvatskoj i ono što je tamo, recimo, dva eura kod nas je dvije KM, jer ipak je ovo jedno novo tržište, rekao je Hadžiarapović.

Istaknuo je i da su se već među dobavljače za potrebe restorana kvalificirale domaće kompanije “Kap” i “Milkos” i da su u toku pregovori s nekim domaćim proizvođačima salata.

Dodao je da je u planu i otvaranje “drive-in” restorana ispred hotela Radon Plaza, ali da se još uvijek čeka na građevinsku dozvolu od Općine Ilidža. Na dozvolu za gradnju McDonald’s-ovog restorana, prema njegovim riječima, se također čeka i u Banjoj Luci.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*