Pupovac oštro odgovorio Josipoviću: “On se ponaša nepredsjednički i protuustavno!”

“Predsjednik je progovorio ne jezikom predsjednika republike nego je postao glasnogovornikom onih s kojima je sklopio pakt, a koji su oponenti SDSS-a i SNV”, rekao je Pupovac misleći na Veljka Džakulu kojega je Jospović pozvao u Knin na proslavu Dana pobjede i domovinske zahvalnosti pri tom ignorirajući izabrane predstavnike srpskog naroda u Hrvatskoj.

Pupovac je, u razgovoru za Tportal, izjavio da se radi o jedinstvenom slučaju u hrvatskoj povijesti, ističući da to do sada nije napravio ni jedan od hrvatskih predsjednika da na takav način napadne izbranog narodnog zastupnika kao institucije i politiku jedne manjine.

Kaže da je predsjednik odlučio žrtvovati njihovo političko prijateljstvo i partnerstvo zbog svog poslovnog prijateljstva i dojučerašnjeg partnerstva u poslu s naplatom autorskih honorara, gdje želi zaštititi svoje dojučerašnje partnere od pitanja koje novinari Novosti u postavljaju o tim poslovima.

“Predsjednik se ne želi upuštati u polemiku s novinarima Novosti i odgovoriti na pitanja o izvlačenju novca iz ZAMP-a preko Emporiona već optužuje Ivicu Đikića da mu ja pišem tekstove što je ispod časti mene i njega kao novinara”, kazao je Pupovac.

Pupovac je demantirao netransparentno trošenje novca od strane Srpskog narodnog vijeća (SNV) rekavši da je riječ o starim optužbama onim s kojima je predsjednik sklopio savez, a odbačene su od strane DORH-a i Ministarstva financija. “Znači li to da predsjednik ne poštuje odluke državnih institucija”, zapitao je Pupovac.

“Legitimno političko pregovaranje i dogovaranje predsjednik naziva reketarenjem i zalijepio nam je etiketu mafijaša. Kaže da smo monopolisti, a SDP već 22 godine vlada ljevicom iu Hrvatskoj ili IDS u Istri pa oni nisu monopolisti. Predsjednik se igra vatre, ugrožava Ustav i narušava demokraciju”, poručuju Pupovac.

Optužuju nas da smo prepreka pomirenju Hrvata i Srba, kaže Pupovac, a on je, kaže, ukupno 22 godine života potrošio zalažući se za pomirenje ne samo u Hrvatsko nego i u BiH i Kosovu i po tome je poznat i u zemlji i inozemstvu.

“Predsjednik Republike je debelo izišao iz okvira ustava, ograničava rad zastupnika, destabilizira poziciju nacionalne manjine i ušutkava manjinske novine”, smatra predsjednik SNV-a Pupovac.

U Josipovićevom, navodi Pupovac, pismu ima elemenata koji se mnogu okarakterizirati kao kleveta i ako budem poduzimao ikakve korake to će biti u tom smjeru.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*