Pusić: Hrvati u BiH trebaju imati paritet u tijelima vlasti

Hrvati u institucijama Bosne i Hercegovine trebaju biti predstavljeni paritetno, izjavila je Vesna Pusić, vjerojatna ministrica vanjskih psolova u novoj hrvatskoj vladi.

Ogdovarajući na pitanje kakav će odnos budućih vlasti u RH biti prema hrvatskom pitanju u BiH, Vesna Pusić je u intervjuu Dnevnom avazu rekla: “Hrvati koji žive u toj državi, da se razumijemo, jesu Hrvati u BiH. Dakle, konstitutivan narod koji u tijelima države treba biti predstavljen paritetno. Niko nikoga ne može prisiliti ni na šta, ali je prirodno da taj narod funkcionira u BiH. Jedini pravi način je da se stvore uvjeti u BiH da sva tri naroda žele funkcionirati zajedno. Slažem se da se to ne može riješiti preko noći.”

Govoreći o odnosu dviju zemlja, rekla je da “BiH može računati na Hrvatsku kao jednog ozbiljnog partnera bez fige u džepu”. “S druge strane”, dodala je, “to nije pitanje koje se može riješiti preko noći, niti je to pitanje koje će Hrvatska rješavati”.

“Što se naše države tiče, postoji puna i potpuna svijest da je stabilnost BiH interes i Hrvatske i cijele regije. Spremni smo sudjelovati u bilo kojoj vrsti razgovora u kojima će se bez bilo kakvih zadnjih namjera otvoreno razgovarati o najefikasnijem načinu kako BiH na svome putu može napredovati prema EU, a to je i put ka izgradnji same države”, rekla je Vesna Pusić.

3 Comments

  1. Ukinuti pravo glasanja za Hrvate u Bosni i Hercegovini jer nisu dijaspora več konstutivni i ravnopravni narod.Stati u kraj podjeli Bosne i Hercegovine po željama Čovića i Dodika.

  2. e jadna sredi svoju zemlju koja upitna u svakome smislu,smiri se jer ako mi otvorimo usta pa jos vas tuzimo za agresiju,bice svasta

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*