Pusić i Lagumdžija razgovarali o uspostavi ekspertnih timova

Hrvatska ministrica vanjskih i europskih poslova Vesna Pusić i zamjenik predsjedatelja Vijeća ministara BiH i ministar vanjskih poslova Zlatko Lagumdžija sastali su se u petak na radnom ručku u Motovunu, priopćilo je ministarstvo vanjskih poslova BiH.

“Susret je održan u srdačnoj radnoj atmosferi te je ocijenjeno kako se do kraja godine moraju pronaći obostrano prihvatljiva rješenja za granični spor, napredan pristup BiH luci Ploče u skladu s pravnom stečevinom EU-a i interesima BiH, obostrano prihvatljivo rješenje za cestovni koridor koji spaja dva dijela Hrvatske, a prolazi kroz teritorij BiH, ali i sagledati, zajedno s Europskom komisijom, sve mogućnosti za povećanje broja graničnih prijelaza za proizvode životinjskog porijekla koji se izvoze iz BiH u EU”, stoji u priopćenju.

Povjerenik za proširenje EU Štefan Füle pozvao je ministre vanjskih poslova BiH i Hrvatske na susret 19. rujna u Bruxellesu s resornim predstavnicima Europske komisije kako bi se pomoglo rješavanju otvorenih pitanja između BiH i Hrvatske.

U priopćenju se navodi i kako je razgovarano o potrebi imenovanja nekoliko ekspertnih timova koji će raditi na definiranju rješenja za svako od otvorenih pitanja, što uključuje i potrebu organiziranja zajedničke sjednice Vijeća ministara BiH i Vlade RH.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*