Pusić: Slovenija neće zadnja ratificirati hrvatski pristupni ugovor

erjavec-pusic-bruxellesHrvatska ministrica vanjskih poslova Vesna Pusić i njezin slovenski kolega Karl Erjavec susreli se u Bruxellesu u nastojanju da otklone nesporazume oko Ljubljanske banke i otvore put za ratifikaciju hrvatskog ugovora o pristupanju Europskoj uniji.

Nakon sastanka održanog u Bruxellesu, prva potpredsjednica Vlade i ministrica vanjskih i europskih poslova Vesna Pusić i njezin slovenski kolega Karl Erjavec kazali su da će se opet susresti 6. veljače u Otočcu ob Krki u Sloveniji, zajedno s financijskim stručnjacima hrvatske i slovenske vlade, priopćeno je hrvatskog Ministarstva vanjskih i europskih poslova.

Ministrica Pusić izjavila je da je dogovor oko alternativnog rješenja vrlo blizu.

Pronalaženje takvog rješenja omogućilo bi Hrvatskoj da povuče tužbe protiv Ljubljanske banke pred hrvatskim sudovima, dok bi Slovenija tada mogla, kako je rekla ministrica, započeti i završiti ratifikaciju hrvatskog pristupnog ugovora.

“Slovenija neće ostati zadnja država EU koja će ratificirati hrvatski pristupni ugovor”, izjavila je ministrica Pusić u Bruxellesu.

Do sada je taj Ugvor ratificiran od strane 23 država EU, a preostale su pripremile ratifikaciju i čekaju samo zadnji izvještaj monitoringa Europske komisije. Slovenija je jedina članica EUa koja još nije niti započela ratifikaciju.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*