Radikali protiv traže da Skupština Srbije osudi Ameriku

Svi srbijanski dnevnici izvijestili su da je u tijeku redovno jesensko zasjedanje Skupštine Srbije, na kojoj se raspravlja o pojedinačnim rješenjima u prijedlogu novog Poslovnika o radu.

Prošlog tjedna ponuđena rješenja dobila su načelnu podršku većine poslanika Socijalističke partije Srbije, dok je oporbeni blok izrazio velike rezerve. Zatim treba uslijediti rasprava o više Vladinih zakonskih rješenja, kao i o prijedlozima kandidata radikala i socijalista za jedno prazno potpredsjedničko mjesto u Republičkom, tj. tri u Vijeću republika Saveznog parlamenta.

Poslanici Srpske radikalne stranke u republičkom parlamentu uputili su na usvajanje prijedlog deklaracije kojom bi se “najoštrije osudilo jednostrano ukidanje embarga na isporuku oružja bosanskim Muslimanima od strane SAD”.

Radikali u predloženom tekstu ocjenjuju kako spomenuti potez SAD ima za cilj “rasplamsavanje rata na prostoru bivše jugoslavenske republike BiH”, te zaključuju da je “ugrožen opstanak Republike Srpske, kao i biološki opstanak srpskog naroda u tom području”.

Radikali traže “deblokadu RS od strane SRJ, što podrazumijeva i otkazivanje gostoprimstva stranim promatračima na teritoriji RS i SRJ”.

* Vijest je preuzeta iz biltena Ministarstva vanjskih poslova RH

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*