Radivojević: Nisam potpisao ostavku, do predsjednika FBiH je došla krivotvorina

Federalni ministar prostornog uređenja i zamjenik predsjednika Vlade FBiH Desnica Radivojević danas je izjavio novinarima u Sarajevu da je ostavka koja je došla do predsjednika FBiH krivotvorena i da on to nikada nije potpisao te da nije ni imao nikakvog razloga da podnese ostavku.

“Došlo je do zloupotrebe od osobe iz SDA samo zato što sam razmišljao svojom glavom i nastojao da se politička situacija smiri i da počnemo normalno raditi. Da su mi to u SDA ponudlili kao časnom čovjeku možda bih to i potpisao, ali to mi nikad nisu ponudili. S ovakvim činom sam, što se tiče SDA, ja završio i imam namjeru postati članom SDP-a”, istaknuo je Radivojević.

Najavio je da danas pokreće upravni spor u Kantonalnom sudu radi osporavanja odluke predsjednika FBiH i zatražit će da se donese privremena mjera u obustavi odluke predsjednika FBiH do okončanja sudskog procesa.

Radivojević je naglasio da je i putem telefona potvrdio predsjedniku FBiH da on nije podnio ostavku i da ga je pozvao da to još jednom preispita,ali da predsjednik FBiH “nije utvrdio sve činjenice”.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*