Radmanović: Osporit ću tzv. Istanbulsku deklaraciju

Član Predsjedništva BiH Nebojša Radmanović najavio je da će osporiti, kako je rekao, takozvanu Istanbulsku deklaraciju, koju su potpisali predsjednik Srbije Boris Tadić, predsjedavajući Predsjedništva BiH Haris Silajdžić i turski predsjednik Abdulah Gül, tvrdeći da je Silajdžić, zajedno sa “svojim” ministrom vanjskih poslova Svenom Alkalajem, bio u neslužbenom posjetu Istanbulu i da nije mogao prihvatiti nikakav dokument u ime BiH.
“Silajdžić je bio u neslužbenom posjetu Istanbulu i, prema tome, nije mogao prihvatiti nikakav dokument u ime BiH. Za prihvaćanje takvog dokumenta i davanje izjava u ime BiH potrebna je odluka Predsjedništva BiH. Tako kaže Aneks 4 Daytonskog mirovnog sporazuma i Ustav BiH”, izjavio je Radmanović na današnjoj konferenciji za novinare u Banjoj Luci. Sudjelovanjem na sastanku u Istambulu, prihvaćanjem deklaracije i izjavama u ime BiH, Silajdžić ponovo, po tko zna koji put, prekršio Ustav BiH, što BiH dovodi u veoma tešku situaciju, rekao je Radmanović te zbog ovakvih događanja izrazio zabrinutost za budućnost BiH i njen europski put.
“Kada takozvana Istanbulska deklaracije dođe u Predsjedništvo bit će osporena sa moje strane”, poručio je Radmanović i dodao da je u utorak, 20. travnja održana sjednica Predsjedništva BiH na kojoj nije ni spomenuto ovo pitanje, iako je, kako je naglasio, u agencijskim vijestima navedeno da je “ovaj povijesni događaj plod višemjesečnih priprema”.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*