Radnici Coninga u štrajku, sedam mjeseci nisu primili plaću

coningJutros su sa štrajkom započela 22 radnika tvrtke Coning d.d., (formalno-pravno) bivše tvrtke Radimira Čačića, a tijekom dana najvjerojatnije će im se pridružiti i radnici drugih tvrtki iz sustava Coninga, tvrtke Coneco, Congama i Coning Ecogradnja, ukupno njih oko 150, prenosi eVaraždin.

“Zadnja primanja dobili smo u listopadu prošle godine. Među nama ima i samohranih majki, kao i slučajeva da oba supružnika rade u Coningu. Ljudi su u zaista teškoj situaciji”, istaknuo je Srećko Vidaček, sindikalni povjerenik radnika Coninga. On dodaje kako se radnici Coninga za plaće bore konstantno posljednje tri godine te da su unatoč teškoj situaciji i dalje obavljali svoje poslove.

“Nije nam bilo lako odlučiti se za štrajk, jer, s tvrtkom smo povezani. I ja ovdje radim punih 35 godina. Izravni povod za štrajk bila je vijest da je u Coningu bio priljev novca od više od 20 milijuna kuna, a ipak nisu isplatili ni jednu plaću”, rekao je Vidaček.

Otkako je otišao iz Coninga, Čačića njegovi bivši radnici vide iznimno rijetko te im je to jako čudno.

“Čačić ne dolazi u tvrtku, a viđamo ga samo kad ide na fitness u zgradu preko puta. Nije nam jasno zašto se tako odnosi prema tvrtki koju je stvarao. Otkad je otišao tvrtke tone, a od Čačićevog odlaska, u tvrtku nije došla prava uprava koja bi mogla dobro voditi poslovanje”, zaključio je Vidaček.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*