Radnik Autotransa iz Vareša dobio otkaz pa se raznio bombom

Očajni Samir Parić (47), radnik Autotransa iz Vareša počinio je samoubojstvo ručnom bombom zbog otkaza. Njegovi poznanici navode da je nesretni čovjek iza sebe ostavio oproštajno pismo, koje je naslovio na svoju usvojenu kći S. P. (14).

U pismu je detaljno opisao razloge zbog kojih je odlučio podići ruku na sebe i tražio od nje da mu oprosti. Između ostaloga, naveo je i to kako mu je otkazom pričinjena velika nepravda i da je to “kap koja je prelila već punu čašu” te da to jednostavno ne može više podnijeti pa si je odlučio oduzeti život.

Parić je zatim uzeo ručnu bombu iz kuće i vratio se u tvrtku, gdje se i raznio. Ubio se u radionici poduzeća u kojoj je radio više od tri desetljeća, a u vrijeme kada je dobio otkaz radio je kao voditelj održavanja.

Njegovi prijatelji tvrde da je prethodno pokušao razgovarati s direktorom Nijazom Žutićem, ali da je ovaj navodno odbio.

“U petak je bez ikakvog valjanog obrazloženja dobio otkaz. Strašno ga je pogodilo jer je u tom poduzeću radio čitav svoj život. Čak je i zanat tamo završio. Još više ga je zaboljela činjenica da je otkaz dobio pismenim putem, i da nitko od nadređenih, uključujući direktora Žutića, nije htio s njim razgovarati i kaže mu razlog otkaza. Nije se pomirio s tim pa nastavio dolaziti na svoje radno mjesto. Međutim, čim bi se pojavio, direktor bi naredio da se izbaci. Čak je i policiju zvao da ga izbaci iz tvrtke. Opet je otišao kako bi razgovarao s direktorom. Međutim, on je odbio da se vidi sa Samirom”, ispričala je novinarima Parićeva rođakinja, piše Večernji list.

Direktor Nijaz Žutić Dnevnom avazu je potvrdio nam je da je Pariću dao otkaz u prošli petak.

“Dobio je otkaz jer je odbio raditi poslove za koje je bio zadužen i zbog konstantnog verbalnog vrijeđanja mene kao nadređenog, zbog čega je i policija intervenirala u petak. Mislim da je Parić imao namjeru i meni presuditi. Moja sreća je što sam izašao iz firme pet minuta prije nego što se desila nesreća”, tvrdi Žutić.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*