Radončić: Eliminiranje izborne volje hrvatskog naroda nije dobro za BiH

Za sadašnje stanje vezano uz neformiranjem vlasti u Bosni i Hercegovini Fahrudina Radončića, predsjednika Saveza za bolju budućnost BiH, optužuje i bošnjački i srpsko-hrvatski blok.

“SDA je ubila ovu državu, sa 20 godina korupcije i nerazvoja iza sebe, dok SDP nije u stanju okupiti najbolje komponente za novu vlast”, ocjeni je Fahrudin Radončić u emisiji ‘HadžiFace to Face’, emitiranoj sinoć na televiziji “Face TV”.

Kako prenosi Dnevni avaz, Radončić je kazao da SBB BiH ne očekuje mjesto u državnoj vlasti, dok za sadašnje stanje sa neformiranjem vlasti optužuje i bošnjački i srpsko-hrvatski blok. “Jedna od karakteristika konstruktivne opozicije, što je u ovom slučaju SBB BiH, je i ohrabrivanje formiranju vlasti. Najgora opcija za jednu zemlju je da nema državne vlade”, rekao je Radončić.

Radončić je kazao da je hrvatsko pitanje objektivan problem u BiH, i za takav položaj Hrvata okrivljuje direktno Zlatka Lagumdžiju. Eliminiranje izborne volje hrvatskog naroda nije dobro za BiH, zaključio je predsjednik SBB-a.

Kandidaturu Slave Kukića za mandatara za predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH on je ocijenio kao kadrovsko ponižavanje SDP-a, ističući da su sadašnje vlasti nesposobne ispuniti svoja obećanja.

3 Comments

  1. Čini mi se da je taj koge šalješ u njegov Sandžak u tvom Sarajevu dobio neke glasove na izborima. No to vama navodnim pravašima i vašim saveznicima nije osobito bitno.

  2. ZNA SANDJO STO RADI-VEC JE PODRZAO NOVOGA KLONA-IZDAJNIKA KUKICA–NEBITNO MU JE DA LI JE TIHIC ,LAGUMDJIJA,SILAJDJIC–BITNO DA MU MUSLIMANI KOLO VODE–IDI SARAJEVSKI SANDJO OSTRI ZUBE NA DODIKU I SRBIMA–NECES LAZNI SARAJEVSKI PRAVASU TAMO–SADA SVI ZNAMO TVOJE IME.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*